Vágólapra másolva!
Weblapvarázsló néven kifejezetten átlagfelhasználóknak szánt, honlapok egyszerű elkészítését lehetővé tevő szolgátlatást indított ügyfelei részére az Axelero Internet.
Vágólapra másolva!

Az új szolgáltatás használatához csupán egy webböngészőre van szükség, s segítségével egyátlagos szövegszerkesztő szoftvert már ismerő előfizető a beépített sablonok használatával akár fél óra alatt létrehozhatja saját honlapját.

A Weblapvarázslót az Axelero előfizetéssel nem rendelkező ügyfelek a Honlap csomagok keretén belül használhatják, amelyet mindenki 15 napig díjmentesen kipróbálhat. A lakossági és az üzleti ügyfelek részére is a külön sablontípusokat kínál, amellyel a két ügyfélcsoport eltérő igényeit kívánja kielégíteni.A weboldalakhoz az Axelero hozzáférésenként változó méretű webtárhelyet kínált 10-50 megabájt közötti nagyságban.

Magyarországon 2003-ban a vállalatok 22%-a rendelkezett weboldallal, amely 9%-os növekedés mellett 2004-ben már elérte a 31%-ot, és 2005-ben megközelítheti a 40%-ot. A 2004-es adatok mögé nézve azonban az látszik, hogy a mikro (27%) és kisvállalatok (50%) jelentős lemaradásban vannak a közepes (64%) és nagyvállalatokkal szemben. A nagy- és középvállalatok magas honlap-penetrációja miatt az új weboldalakat tipikusan a mikro- és a kisvállalatok hozzák létre, amelyek azonban jellemzően nem rendelkeznek a profi weboldal létrehozásához szükséges ismeretekkel.

(Az [origo] kiadója az Axelero Internet Rt.)