Vidéken is startolt a 3G mobilszolgáltatás

Vágólapra másolva!
A fővárost követően a T-Mobile Debrecenben is elérhetővé tette harmadik generációs (3G) mobilszolgáltatását. A hajdú-bihari megyeszékhely így a második olyan hazai település, ahol megfelelő készülék birtokában  videotelefonálni is lehet.
Vágólapra másolva!

A magyar T-Mobile augusztus végén indította útjára harmadik generációs mobilszolgáltatásait Budapest nagy részén, míg a a Pannon GSM hálózata októberben kezdte meg kereskedelmi üzemét szintén a fővárosban. A 3G technológia gyors mobilinternet-elérést biztosít, emellett lehető teszi többek közt a videotelefonálást, illetve mobil tévéadások megtekintését is.

A harmadik generációs szolgáltatásokat csak 3G-t támogató mobiltelefonokkal lehet igénybe venni, bár ezekből még nem áll rendelkezésre túl nagy választék a hazai operátoroknál. A T-Mobile és a Pannon GSM az év végéig ingyenesen kínálja a képes telefonálást, de a mobilcégek honlapján már elérhetők a január 1-jétől életbe lépő tarifák is. A két társaság egyaránt tervezi egy olyan 3G-re épülő technológia, a HSDPA bevezetését, amellyel akár egy ADSL- vagy kábelnetes internetkapcsolattal azonos letöltési sebesség is elérhető lesz a mobil eszközökön, bár a megoldást támogató készülékek még nincsenek piacon.