Számos extra funkció egy új böngészőben

Vágólapra másolva!
Kaliforniai fejlesztők egy kis csoportja bocsátotta útjára a Flock nevű böngészőt, amely egy sor extra funkciót tartalmaz, egyelőre azonban még közel sem működik tökéletesen.
Vágólapra másolva!

A Flock a Mozilla Alapítvány nyílt forráskódú, ingyenes browserén, a Firefoxon alapul, azonban olyan funkciókkal egészítik ki, amelyek különböző közösségi szolgáltatások gyors elérését teszik lehetővé. A Windows, Mac OS X és Linux operációs rendszerek alá elérhető böngésző első, meglehetősen döcögősen használható tesztverziója péntek óta érhető el az érdeklődők számára.

Webnaplók írói számára lehet hasznos, hogy a böngésző főmenüjéből közvetlenül elérhetik blogjuk szerkesztőfelületét. Emellett a Flock képes RSS-hírcsoportok kezelésére is, valamint közvetlenül elérhető belőle a Flickr internetes képtár is. A browsert úgy fejlesztették, hogy hatékonyan el lehessen érni belőle a del.icio.us címen elérhető webes szolgáltatást, amely tulajdonképpen egy online bookmark-tárhely, amelyen a felhasználók kedvenc szájtjaik elérhetőségeit a többi felhasználóval is megoszthatják, s ők is átböngészhetik mások kedvenceit.

Forrás: [origo]
Kép a Flock böngészőből

Mint ismeretes, az internetböngészők piacán a Windows részét is képező Microsoft Internet Explorere (IE) bír a legnagyobb, 80 százalék feletti piaci részesedéssel. Legnagyobb riválisainak a nyílt forráskódú Firefox, illetve az Opera böngészők számítanak, amelyek számos olyan kényelmi funkciót kínálnak, amelyek nem találhatók meg az IE-ben.