Energiatakarékos processzor az AMD-től

Vágólapra másolva!
Turion márkanéven fogja piacra dobni az AMD vékony és könnyű noteszgépekbe szánt, kis fogyasztása révén hosszú használati időt biztosítani képes lapkáit, melyekkel a rivális intel Centrino technológiájának versenytársául szán.
Vágólapra másolva!

Az AMD a Las Vegasban zajló CES szórakoztatóelektronikai kiállításon jelentette be az új termékvonalát, amellyel az Intel Centrino nevű technológiájával kíván versenyre kelni. Mint ismeretes, az Intel Centrino márkanevet akkumulátorról is hosszú, több órás használati időt biztosítani képes notebookok viselhetik.

Bár a vállalat pontos specifikációt nem közölt a Turion márkanéven megjelenő lapkákról, illetékesei elmondták, hogy azokat hosszú használati időt biztosító, vékony és könnyű noteszgépekbe szánják. Az AMD jelenleg 9 százalékos részesedéssel bír a mobilprocesszorok piacán. Hordozható számítógépekbe szánt lapkáit kevésbé alacsony fogyasztásuk és hőtermelésük miatt tipikusan asztali PC-kéhez hasonló teljesítményt biztosító, ám nagyobb méretű és nehezebb típusokban alkalmazzák. Az energiatakarékos Turion processzorok a gyártó tervei szerint az év első felében kerülnek majd piacra.