Vágólapra másolva!
Némileg lemaradva riválisaitól a Konica Minolta is bemutatta olcsóbbik, tükörreflexes digitális fényképezőgépét. A Dynax 5D típus ugyanakkor több extra szolgáltatással is rendelkezik a konkurens termékekhez képest.
Vágólapra másolva!

A Konica Minolta a korábban már jól szerepelt Dynax 7D cserélhető objektíves fényképezőjének szolgáltatásaira építi az új Dynax 5D modellt. A most bejelentett típus azonban alacsonyabb áron kerül majd forgalomba közel azonos képességekkel és kisebb mérettel. Az 5D esetében a gyártó egy teljesen új képstabilizációs rendszert épített a géptestbe, ami az AntiShake nevet viseli. A hosszú záridővel készített fényképek esetében a leggyakoribb hiba, hogy bemozdul a gép, és így elmosódottá válik a téma a kész felvételen: a többségében a kéz remegéséből származó mozgásokat az AntiShake kompenzálja a CCD mozgatásának segítségével. A művelet a gépvázon belül zajlik, független az objektívtől, így a géphez csatlakoztatott bármely optikával érvényesül a hatása.

Forrás: [origo]

Konica Minolta Dynax 5D

A gép - a Minolta Dynax 7D-vel megegyező módon - nem rendelkezik felső LCD kijelzővel, nagy méretű, s a képek visszanézését biztosító, 2,5 collos LCD-jéről minden szükséges információ leolvasható. A Dynax 5D felbontása 6,1 megapixel, ami ma már nem számít kiemelkedőnek, a CCD érzékelő mérete 23,5 x 15,7 mm, így a kisfilmes optikák gyújtótávja 1,5-szeresére növekszik.

A gyors működésről a cég új fejlesztésű képfeldolgozó lapkája (CX Process III) gondoskodik. A vezérlés igen fejlett, a 14 mezős, méhsejtrácsos fénymérés spot, középre súlyozott és kiértékelő üzemmódban is használható. A 9 érzékelős autófókusz rendszert is a legfejlettebb funkciókkal vértezték fel. A Dynax 5D a felvételeket RAW és JPEG formátumban képes tárolni. A képek CompactFlash (Type I, II) típusú memóriákra menthetők, onnan USB 2.0 csatolón keresztül másolhatók számítógépre. Az üzemeltetéshez lítium-ion akkumulátor szükséges, de opcionálisan hálózati adapter, illetve elemtartó markolat is vásárolható.

Forrás: [origo]

AF DT ZOOM
11-18mm

Forrás: [origo]

AF DT ZOOM
18-70 mm

Forrás: [origo]

AF DT ZOOM
18-200mm