A Tele2-nél is olcsóbb telefonálást ígér a Datanet

Vágólapra másolva!
Bár eddig sokan a Tele2-t tartották a legolcsóbb telefonszolgáltatónak, a Datanet aláígért konkurensének. A Tele2 ugyanakkor terjeszkedik az országban.
Vágólapra másolva!

Még a Tele2-nél is olcsóbb tarifával rukkolt elő a Datanet. A pályafutását internetszolgáltatóként kezdő vállalkozás kapcsolási díj nélkül, egyes hívásirányokba és időszakonként 1-3 forinttal is olcsóbb tarifákat ígér ügyfeleinek. A Datanet szolgáltatásait - akárcsak a Tele2-ét - előválasztó számon keresztül lehet elérni, azaz szerződéskötés után egy négyjegyű számot kell tárcsázni a hívás előtt.

Helyi hívás esetén csúcsidőben a Datanetnél 9,03, a Tele2-nél 10,50, a T-Com Bázis csomagjában 11,10 forint a percdíj. Helyi hívást azonban egyelőre csak a T-Com alábbi körzeteiben lehet kezdeményezni: 1, 22, 46, 52, 72, 92, 96. A Datanet olcsó telefonhívást kínáló csomagjának további korlátja, hogy csak azok vehetik igénybe, akik már ADSL-re is előfizettek a szolgáltatónál.

Ugyanakkor a Tele2 bejelentette, hogy kiterjesztette szolgáltatásait az Invitel teljes területére, így azok már a T-Com (Matáv), az Invitel, az Emitel és a Monortel hálózatán érhetők el. Ezzel a Tele2 országosan 95 százalékos lefedettséget mutat - az egyetlen fehér foltot a Hungarotel területe jelenti.