Helyi hívásokat is kínál a Tele2

Vágólapra másolva!
A vezetékes helyi hívások piacán is megkezdte szolgáltatását a Tele2 Magyarország alternatív távközlési szolgáltató. Október 25-től Budapesten és hét vidéki nagyvárosban választhatják ezt a lehetőséget a cég ügyfelei.
Vágólapra másolva!

A társaság november közepétől tovább bővíti helyi hívásokat biztosító szolgáltatását, januártól pedig a Matáv teljes területén biztosítja annak elérhetőségét - közölte Laczkó Tóth Gergely, a társaság vezetője. Az Tele2 új szolgáltatást hamarosan indítja a Monortel területén, az Emitellel és az Invitellel pedig tárgyalásokat folytat.

A Tele2-n keresztüli helyi hívások időszaktól és szolgáltatótól függően akár 5-10 százalékkal is olcsóbbak lehetnek - hangzott el. A saját hálózattal nem rendelkező társaság hat hónapja működik Magyarországon, s ez idő alatt jelentős számú előfizetőt gyűjtött. Laczkó Tóth Gergely kérdésekre válaszolva nem közölte, hogy hány előfizetőjük van, csupán azt mondta, hogy segítségükkel a legtöbben belföldi hívásokat bonyolítanak le. Hozzátette: általában azoknak éri meg a Tele2-n keresztül telefonálni, akiknek 5 ezer forint körüli a vezetékes telefonszámlájuk.

A lakossági vezetékes távközlési piacon szolgáltató Tele2 vezetője elmondta, hogy míg az Európai Unióban a szolgáltató előválasztás díja előfizetőnként átlagosan 4,6 euró, addig Magyarországon ez a Matáv területén 13 euró, a Monortel esetében 16 euró. Kifejtette: a magyarországi díjak 77-181 százalékkal magasabbak, s ezért például a Tele2-nek nem éri meg, hogy az előfizetőinek lehetővé tegye a szolgáltató előválasztást. Ez utóbbi azt jelenti, hogy az előfizetőnek nem kell mindig tárcsáznia a hívásonkénti előtétszámot, hanem egy szerződés révén már automatikusan a kívánt szolgáltató hálózatára kerül, ha felemeli a telefonkagylót.