Ingyenes internet a Tele2-től

Vágólapra másolva!
Ingyenes - vagyis csak telefonköltséggel járó -, betárcsázós internetszolgáltatást indított a Tele2. A szolgáltatás egyelőre csak Budapesten érhető el.
Vágólapra másolva!

Belépett az ingyenes internetszolgáltatók táborába a Tele2: az olcsó telefontarifáival tavaly kétszázezer előfizetőt mozgósító szolgáltató a fővárosiaknak kínál betárcsázós internetet. A Tele2 nappali tarifája a legolcsóbb jelenleg: reggel 7 és délután 6 óra között percenként 4 forintért kínálja a hozzáférést. A T-Com nyílt internete ugyanebben az időszakban percenként 5, a többi ingyenes internetszolgáltatót pedig a normál internethívás tarifájával lehet tárcsázni, melynek díja T-Com területről - szintén 7 és 18 óra között - 6,10 forint.

A többi időszakban azonban olcsóbb más megoldást keresni: míg a Tele2 18 óra és éjfél között 4, a T-Com nyílt internete 5 forintot kóstál percenként, a többi szolgáltatóhoz 3,25 forintért lehet betárcsázni. - éjfél és reggel 7 óra közt pedig mindössze 50 fillérért. A jelentősebb árkülönbségek abból adódnak, hogy míg a régi ingyenes szolgáltatók maguk nem foglalkoznak számlázással - az internet költsége a telefonszámlában jelentkezik - a T-Com nyílt internetét és a Tele2 hozzáférését a két társaság maga számlázza.

A Tele2-es hozzáférést csak a társaság ügyfelei használhatják - ehhez telefonon regisztrálni kell a 1202-es számon -, és egyelőre csak a fővárosból érhető el a behívószám. A szolgáltató sajtósa érdeklődésünkre elmondta: július 1-től az ország valamennyi t-comos körzetéből elérhető lesz az ingyenes internetszolgáltatás. A már regisztrált előfizetők az (51) 661-502 számra tárcsázhatnak majd be, ahol a felhasználónév és a jelszó egyaránt TELE2 lesz.

(Az [origo] kiadója a T-Online Magyarország Rt., mely a Magyar Telekom-csoport tagja.)