Ingyenesen letölthető SuSE Linux 9.2

Vágólapra másolva!
Vezeték nélkül internetezni, videókat vágni, szöveget szerkeszteni - mindez már Linux rendszeren is mindennapos tevékenység. Az ingyenes operációs rendszerek sorát a SuSE is gyarapítja, a társaság Linuxának 9.2-es verzióját ingyenenesen letölthetővé tette.
Vágólapra másolva!

Egy gyors internet-hozzáférés, CD-, vagy DVD-író a feltétele annak, hogy hozzájussunk a legújabb SuSE Linuxhoz. Az operációs rendszer optikai lemezre írható ISO változatát a céget nemrégiben felvásárló Novell cég honlapjáról tölthetjük le, s írhatjuk ki ezt követően CD-re vagy DVD-re. Az aktuális, 9.2-es verzió egyik sajátossága, hogy kiválóan telepíthető laptopokra is, mivel támogatja ezek energiatakarékos technológiáit, s többek közt a Bluetooth eszközök felismerésén is javítottak a fejlesztők a korábbi verzióhoz képest.

Az új SuSE részét képezik a KDE és Gnome grafikus kezelőfelületek, s az OpenOffice ingyenes az irodai programcsomag, illetve a Gimp 2 grafikai program, webböngésző, videolejátszó, valamint többek közt CD- és DVD-író szoftverek is.

Azon felhasználóknak, akik egyelőre nem kívánnak a Linux telepítésével vesződni, de érdeklődnek a nyílt forráskódú operációs rendszer iránt, a SzoftverBázis Linux szekcióját ajánljuk figyelmébe. Az oldalról ugyanis számos Linux disztribúció CD-re írható, ún. Live változata tölthető le. Ezek nem igényelnek telepítést, az optikai meghajtóba helyezve a szoftvert tartalmazó CD-t rögtön elindulnak, s mivel nem telepítenek fájlokat a merevlemezre, esetleges elkonfigurálásukkal sem kell vesződni, egy újraindítást követően minden a régiben marad.