Szupergép-kapacitás óránként 1 dollárért

Vágólapra másolva!
A Sun bejelentette, hogy tudományos szimulációkra használható számítóhálózatát új konstrukcióban teszi elérhetővé ügyfelei számára: 1 órányi processzoridő a szolgáltatás keretében 1 dolláros óradíj ellenében érhető el.
Vágólapra másolva!

Sun Grid elnevezésű díjfizetéses szolgáltatásaival a társaság következő generációs számítóhálózatának használatát egyszerűsítené le ügyfelei számára. A cég számítóhálózata számos célra használható, például Monte Carlo-szimulációkra, fehérjemodellezésre, tározószimulációkra, mechanikai CAD-szimulációkra és hasonló, nem tranzakciós jellegű számításigényes feladatokra. A hálózatra vállalatok rendszereit túlterhelő feldolgozásokat és alkalmazásokat is át lehet tereln anékül, hogy a pontos szoftver- és hardverparaméterekkel törődni kellene.

A Sun Grid számítóhálózat nyújtotta kapacitást processzoronként és óránként egy dollárért, a tényleges használat utáni elszámolással kínálja a társaság. A Sun Grid keretében a vállalat tárolóhálózatot is árusít ügyfeleinek, amely gigabájtonként havonta egy dollárért vehető igénybe. A következő hónapok során a Sun további Sun Grid-szolgáltatásokat vezet be asztali gépes felhasználók és a fejlesztők számára.A Sun már most számos ügyféllel működik együtt ilyen konstrukcióban a legkülönbözőbb ágazatokban, köztük a pénzügyi szolgáltatások, illetve az olaj- és gázipar terén. A gridközpontok kiépítése a világ különböző pontjain jelenleg is zajlik, a Sun számításai szerint ezek az év során teljes gőzzel beindulnak. Miután meglévő ügyfeleinél sikeresen befejezi a számítástechnika "közművesítését", a társaság azt tervezi, hogy még az idén előáll a Sun Grid szolgáltatás kereskedelmi forgalomban elérhető változatával is - olvasható a cég közleményében.