Multimédiás CD-kalauz Kecskemétről

Sajtótájékoztatón mutatták be kedden Kecskeméten azt a multimédiás kiadványt, amely a település történetét, a város jelentős személyiségeit, gazdasági életét, egykori és mai épületeit mutatja be.

Szécsi Gábor, Kecskemét polgármestere köszöntőjében elmondta: "mindenkinek ajándék az elkészült CD és könyv, aki lokálpatriótaként fontosnak tartja, hogy rólunk, a város múltjáról és jelenéről készüljön egy újszerű, a technika legújabb vívmányait is felhasználó multimédiás ismertető."

A multimédiás CD végigkalauzol a város több mint 600 éves múltján, olvasható a város regéje, és több száz archív kép segít abban, hogy a település mai lakói megismerhessék a régmúlt épületeit, mára teljesen átépített egykori városrészeit. A CD-n a város több mint 200 gazdasági társasága és vállalkozása is bemutatkozik. A menüpontok alatt megszólaló komolyzenei betétek egy különálló zenei CD-n teljes terjedelmükben meghallgathatók. A közel húszmillió forintos költséggel készült, két CD-t és egy könyvet tartalmazó csomag, a magyaron kívül angolul és németül is tartalmaz minden információt a városról.
   
A kiadó azt tervezi, hogy a tízezer példányban kiadott multimédiás CD az első abban a sorozatban, melyben Magyarország 22 nagyvárosát ismerhetik meg az érdeklődők.