Tízezer számot tárol az új Sony-walkman

A Sony bejelentette, hogy hamarosan piacra dobja új, hitelkártya méretű digitális walkmanjét, amely tízezernél is több zeneszámot képes raktározni. A vállalat nem titkoltan az Apple cég iPod-jának vetélytársául szánja a terméket.

 

A Sony első Walkman márkanéven bemutatott sétálómagnója piacra dobásának 25-ödik évfordulóján nagykapacitású háttértárral felszerelt, miniatűr zenelejátszó eszközt jelentett be. A nyár végén piacra kerülő Network Walkman NW-HD1 a vállalat közlése szerint a világ legkisebb, 20 gigabájtos háttértárral felszerelt zenelejátszója lesz. Az újfajta eszköz hossza és szélessége körülbelül egy hitelkártyáéval lesz azonos, vastagsága pedig mindössze 12,6 mm.

Forrás: [origo]Az új digitális walkman akár 30 órás folyamatos lejátszásra is képes lesz egyetlen feltöltéssel, integrált háttértárján pedig tízezernél is több zeneszámot képes raktározni. A NW-HD1-es a Sony ATRAC3 nevű digitális zenetömörítési eljárást használja,  hagyományos MP3 zenefájlokat viszont nem képes lejátszani - számolt be a Reuters. A vállalat új digitális walkmanjét az Apple cég népszerű, szintén belső merevlemezzel felszerelt iPod zenelejátszójának riválisául szánja. Az új modellt a Sony mérnökei speciális ütés- és rázkódásvédelmi technológiával is ellátták, amely az eszköz esetleges leejtése ellen nyújt védelmet. A társaság közlése szerint egyetlen termékük sem használhatja a Walkman márkanevet, ha nem képes "túlélni" egy egyméteres zuhanást.

A nagykapacitású háttértárral szerelt zenelejátszó Japánban július 10-én, az Egyesült Államokban augusztus közepén, Európában pedig szeptemberben kerül majd piacra, 400 dollár alatti áron. A Sony első sétálómagnójának 1979-es bemutatása óta összesen 340 millió darab kazettás, CD-s, illetve minidiszkes (MD), hordozható zenelejátszó eszközt értékesített világszerte.

KAPCSOLÓDÓ CIKK