Elmarad az amerikai CeBIT

Vágólapra másolva!
Kellő érdeklődés hiányában jövőre nem rendezik meg az amerikai  CeBIT kiállítást. A technológiai vásár európai anyarendezvényét 2005-ben is megtartják Hannoverben.
Vágólapra másolva!

Eredetileg 2005. június 28-án nyitották volna meg, ám a kiállítók érdektelensége nyomán nem kerül megrendezésre a New York-i CeBIT America 2005 technológiai kiállítás és vásár - tájékoztattak a szervezők. A rendezvény meg nem rendezését a szervező Hannover Fairs USA sajnálatosnak, ám üzletileg teljesen ésszerű döntésnek tartja - olvasható a cég közleményében. Az idei év során nem a CeBIT az első olyan amerikai IT-vásár, amelyet elhalasztanak: június végén az idén 20 éves, Las Vegas-i Comdex szakkiállítás szervezői jelentették be, hogy idén nem rendezik meg kiállításukat, mivel az iparág vezető vállalatai nem érdeklődnek a rendezvény iránt.

Mint ismeretes, a németországi Hannoverben 1986 óta minden tavasszal megrendezésre kerülő CeBIT-et Európa legrangosabb technológiai és telekommunikációs vásáraként tartják számon. A hannoveri kiállítás mellett több országban is tartanak hasonló rendezvényeket a CeBIT márkanév alatt többek közt Törökországban, Kínában, Ausztráliában, valamint 2003 óta az Egyesült Államokban is.