Népszerű a drótnélküli hálózat a CeBIT-en

Vágólapra másolva!
Több mint 15 ezer látogató vette igénybe az idei CeBIT-en debütált nyilvános vezeték nélküli hálózatot, amelyen keresztül a vásár területéről lehetett csatlakozni az internetre.
Vágólapra másolva!

CeBIT 2003

Tekintse meg galériánkat!

A mai napon véget érő hannoveri technológiai kiállítás látogatói közül több mint 15 ezren használták a CeBIT-en üzemelő vezeték nélküli helyi hálózatot (WLAN) a rendezvény első 5 napján - közölte a hálózatot üzemeltető T-Systems International. A rendezvény területén kiépített WLAN-ra a 802.11b drótnélküli adatátviteli szabványt támogató eszközökkel (például notebookokkal vagy PDA-val) lehet csatlakozni, ám a használathoz 7,5 euróért egyórás használatot, 30 euróért pedig egynapos internetkapcsolatot biztosító kupont kell vásárolni. Bár a 600 ezres teljes látogatói létszámhoz viszonyítva kevésnek tűnik a WLAN-felhasználók aránya, figyelembe véve, hogy egy relatíve új technológiáról van szó, mindez jó eredménynek mondható.

Axelero Webfejlesztői Partner Programhttp://axpartner.axelero.hu/axpartner

A durván 250 futballpálya nagyságú technológiai vásár területén a T-Systems szakemberei 200 darab csatlakozási pontot (ún. hot spotot) helyeztek el, melyek 100 méteres körben biztosítanak lefedettséget. A CeBIT-en működő WLAN-on keresztül a felhasználók átlagosan 6-8 megabites másodpercekénti sebességgel küldhetnek és fogadhatnak adatokat számítógépeikről, s a rendszer egyidejűleg tízezer embert képes kiszolgálni. A T-Systems közlése szerint a szolgáltatás indulása előtt hivatásos hackerekkel teszteltették le a WLAN biztonsági képességeit. A CeBIT-et szerverző Deutsche Messe AG a jövőben más rendezvényeinek helyszínén is üzemeltetni kíván vezeték nélküli hálózatokat - közölte a társaság szóvivője.