Digikamerákat dob piacra az Acer

Vágólapra másolva!
A hazánkban leginkább hordozható monitorairól ismert tajvani gyártó a napokban mutatta be első digitális fényképezőit.  Az Acer három kompakt géppel próbálja meghódítani a piacot.
Vágólapra másolva!

A most bejelentett gépek mindegyike 3-szoros zoomobjektívvel, alumínium burkolattal készül, melyekhez 64 megabájtos SD-memóriakártyát mellékelnek.

A 6 megapixeles érzékelővel gyártott CR-6530 fekete házzal készül, amely kényelmes fogást biztosít az ergonómikusan kialakított markolatának köszönhetően. 2,5 collos LCD és átnézeti kereső segíti a képek komponálását. Több témamód közül lehet választani, de akár a szokásos kreatív üzemmódok is rendelkezésre állnak, kiszolgálva a legkülönfélébb felhasználói igényeket. A CR-6530 mozgókép rögzítésére is alkalmas 320x240-es felbontás mellett 15 kép/mp-es sebességgel.

Forrás: [origo]

Acer CR-6530



Méreteiben és megjelenésében kiemelkedő modell az 5 megapixeles CS-5530-as. Szintén 2,5 collos megjelenítőt kapott, csakúgy, mint nagyobbik testvére, de átnézeti keresővel ez a típus nem rendelkezik. Súlya csupán 180 g, és 6 cm-es közelponttal képes makró módban képeket készíteni. Sok manuális beállítás mellett megtalálhatóak rajta az előre definiált automata üzemmódok is, amelyeket olyan, gyakran előforduló helyzetekhez igazítottak, mint a sport, az éjszakai, vagy a portré témák. Ez a típus is tud videót rögzíteni, de a készíthető felvétel felbontása itt akár 640x480 is lehet, miközben a sebessége 15 kép másodpercenként.

Belépő szintű fényképezőként szerepel az Acer katalógusában az 5 megapixeles CR-5130 modell. Ez a típus átlagos, 1,5 collos LCD kijelzőjével készül és az alacsony árkategóriájú gépek piacára szánják. Ennek megfelelően képességei visszafogottabbak, szerényebbek, de azért sok manuális beállításra lehetőséget kínál és videorögzítésére ugyancsak képes.