Vágólapra másolva!
A Sanyo bemutatta Xacti termékcsaládjának legújabb tagját, a VPC A5 ultrakompakt digitális fényképezőgépet. Az új modell 5 megapixeles felbontást és 2,8-szoros zoomoptikát kapott.
Vágólapra másolva!

A Sanyo új gépe feltűnően hasonlít a Konica Minolta nemrégiben piacra dobott Dimage X50 modelljére. Az optika ebben a gépben is a vázon belül végzi a zoomállításhoz szükséges mozgásokat, így a gép teljesen lapos, még bekapcsolt állapotban is. Az 5 millió képpontos szenzor által készített felvételek maximális felbontása 2560x1920 pixel, ami közepes méretű papírképek készítéséhez is elegendő. A fotókat SD (SecureDigital) memóriakártyára menti a kamera, ahonnan a megszokott módon USB-kábel segítségével lehet számítógépre másolni azokat.

Sanyo Xacti VPC A5

Az apró Sanyo kifejezetten gyors gép, sebességben sok, jóval komolyabb gépet is megelőz. A bekapcsolás után alig fél másodperccel már készülhet az első fotó, a zár kioldási ideje is figyelemre méltó: a gyári adatok szerint hat századmásodperc. Ugyan a gépben található optikai kereső is, valószínűleg a 2 collos LCD kijelző jobban használható a képkivágás beállításához. A gép vezérlése az ultrakompakt kategóriában megszokott, vagyis jobbára automatikus. A teljesen automata üzemmód mellett persze használhatók különféle tematikus programok is (portré, éjszakai stb.), továbbá videofelvétel is készíthető.