Jövőre debütálhat a forgalmi díjas ADSL

Vágólapra másolva!
A jelenleg elérhető, fix havidíjú ADSL-konstrukciók mellett a Matáv 2005 elejétől alacsonyabb alapdíjú, ám  forgalmi díjas csomagokkal is megjelenne a piacon.
Vágólapra másolva!

A Matáv hétfőn kiadott közleménye szerint megkezdte az egyeztetéseket internetszolgáltató partnereivel egy új típusú, nagykereskedelmi ADSL-konstrukció bevezetéséről. Ezek a társaság jelenleg elérhető, fix havidíjú nagykereskedelmi ajánlatai mellett lehetővé teszik majd az ISP-k számára olyan ADSL-csomagok kidolgozását, amelyek díjazása a felhasználó által lebonyolított adatforgalomtól függ.

A forgalomarányos ADSL-hozzáférési csomagok kialakításával az internetszolgáltatóknak lehetőségük nyílik arra, hogy a korlátlan hozzáférést biztosító ajánlataik megtartása mellett, a felhasználás mennyiségétől függő, a fix díjasnál alacsonyabb alapdíjú termékekkel jelenjenek meg a piacon - olvasható a Matáv közleményében. A társaság az új nagykereskedelmi ajánlattól azt várja, hogy az internetszolgáltatók akár már 2005 elején megjelenhetnek az eddiginél szélesebb kiskereskedelmi termékválasztékkal.

A vállalat egy sikeres tesztelési fázist követően idén novemberben megnövelte a hálózatán nyújtott ADSL-hozzáféréseken elérhető letöltési sebességet, ezek szerződéses bevezetésére azonban szintén csak 2005 elején kerül sor.

(Az [origo]-t kiadó Axelero Internet a Matáv-csoport tagja.)