Gyorsul a hazai ADSL és kábelnet

Vágólapra másolva!
Csütörtöki bejelentése szerint a Matáv novembertől folyamatosan a korábbinál gyorsabb sávszélességre kapcsolja az általa kiszolgált ADSL-hozzáféréseket. A kábeltévés internetszolgáltatást nyújtó UPC decembertől gyorsítja meg előfizetői nethozzáférését.
Vágólapra másolva!
Mondja el a véleményét a Techbázisról! Szereti az írásainkat?http://www.equest.hu/ValaszFogad.servlet?azonosito=126462241&userid=1234&userparams=005_03_1_12_2_1_05_04Internetes linkek a Vizslánhttp://vizsla.origo.hu/katalogus/informatika/internet/index.html

A Matáv bejelentése sikeres tesztelést követően tesztidőszak után november 16-ától folyamatosan nagyobb sávszélességre kapcsolja a hálózatán ISP-partnerein keresztül nyújtott ADSL-hozzáféréseket. Ennek nyomán november közepétől a Matáv szolgáltatási területein a legolcsóbb, korábban 384 kilobit/s-os letöltési sebességet kínáló kapcsolatok 512 kilobit/s-ra gyorsulnak, az 512 Kbit/s-os kapcsolatoké pedig kétszeres sebességre, 1024 kilobit/s-ra emelkedik. A jelenleg 768 kilobit/s-os letöltést biztosító ADSL-kapcsolatok november közepétől szintén duplájukra, 1500 kilobit/s-ra gyorsulnak, az 1500 kilobit/s-os kapcsolatok pedig kétszeres tempóra, 3000 kilobit/s-ra.

A sebességnövelésre november 16-ától - először a pesti és a kelet-magyarországi, majd a budai és a nyugat-magyarországi régióban - kerül sor, a hozzáférések átállítását a Matáv folyamatosan végzi. Új megrendelések esetén az ügyfél akkor élvezheti azonnal a növelt sebességet, ha olyan körzetben lakik, amelyben az átállítás már megtörtént - olvasható a társaság közleményében.

Ugyancsak csütörtökön jelentette be a UPC Magyarország, hogy december elejétől fokozatosan gyorsabb sebességre kapcsolja Chello nevű kábeltelevíziós internetszolgáltatásait. Ezen lépéssel a jelenleg 768 kilobit/s-os letöltést biztosító kapcsolatok sebessége duplájukra, 1536 kilobit/s-ra növekszik, míg a társaság drágábbik csomagja háromszoros, 3072 kilobit/s-os sebességű böngészést tesz majd lehetővé a jelenlegi 1024 kilobit/s-os helyett. A cég tájékoztatása szerint a megnövelt sebességet az ügyfelek nagy része már az idén érzékelheti, az előfizetők egy kisebb részénél pedig a jövő év elején zajlik majd le az átállás. A UPC internetszolgáltatásában továbbra is adatforgalmi limitet alkalmaznak, ám ezt a cég decembertől a jelenlegi 15, illetve 20 gigabájtról 30 és 60 gigabájtra növeli.

(Az [origo]-t kiadó Axelero Internet a Matáv-csoport tagja.)