Vágólapra másolva!
Fél év alatt negyedével nőtt az üzleti célú DSL-előfizetők száma - derül ki egy globális felmérésből. Az internetszolgáltatási szegmensben a skandináv országok állnak az élen.
Vágólapra másolva!

A Point Topic brit piackutató társaság elemzése szerint a tavalyi év vége és idén június közt eltelt időszakban világszerte összesen 24 százalékkal nőtt az üzleti DSL-vonalak száma, 9,2-ről 11,4 millióra emelkedve. A kutatás szerint az előfizetések döntő többsége (összesen 9 millió) az Európa/Észak-Afrika régióban és Ázsiában található.

Kevésbé népszerű az internetelérés ezen típusa Észak-Amerikában: a kutatók szerint ez annak tudható be, hogy Kanadában és az Egyesült Államokban viszonylag alacsony a bérelt vonalak ára, ezen kívül a cégek körében gyakoribb az üvegszálas vonalakra való attérés. A céges DSL leginkább a skandináv országokban elterjedt - állapította meg a vizsgálat. A kapcsolatok típusai kozt magasan az ADSL vezet, viszonylag alacsony, 10 százalék alatti az egyéb digitális vonalak (SDSL, SHDSL, ADSL2+, VDSL) aránya.

A Point Topic jelentéséből kiderül, hogy a közel egynegyedes növekedéshez a DSL-előfizetések árának esése is jelentősen hozzájárult, az elemzők szerint a csökkenés leginkább a nyugat-európai országokban volt drámai.