Internetes verseny középiskolásoknak

Vágólapra másolva!
Október 4-22. között nevezhetnek 14-19 éves diákok a Professzor X elnevezésű internetes versenyre, melyen internetes ismereteik felhasználásával komoly nyereményekkel gazdagodhatnak.
Vágólapra másolva!
Informatikai verseny 19 év alattiaknak/techbazis/20040915informatikai.html

Az Oktopusz Alapítvány, a Coedu Távoktatási Kft. és a UPC Magyarország Kft. Altal inditott internetes versenyen 14-19 éves diákokból álló 3 fős csapatok vehetnek részt. A Professor X elnevezésű megmérettetés lényege, hogy játszva, egy krimibe ágyazott történeten keresztül tanítja a fiatalokat az internet használatára, az internetes keresés alapjaira. Emellett a diákok feladata lesz magyar tudósok, művészek életének, munkásságának összefoglalása, feldolgozása, pályázataikban. A verseny végén a dolgozatok mindenki által szabadon elérhetők lesznek, ezzel gyarapítva az iskolai oktatásban hasznosítható magyar nyelvű tartalmak tárát - tájékoztatott az Oktopusz Alapítvány hírlevele.

A legmagasabb pontszámot elérő csapat mindhárom tagja egy-egy márkás házimozi rendszert és 10 db tetszőleges DVD-ből álló kollekciót kap ajándékba. A második és harmadik csapat tagjai egy-egy digitális fényképezőgéppel lesznek gazdagabbak. A három, legtöbb diákot indító iskola különdíjban részesül, egy darab egy éves szélessávú internet-előfizetés előfizetés a hozzátartozó technikai eszközökkel lesz a jutalmuk.

A versenyre a csapatok október 4-től október 22-ig nevezhetnek a verseny honlapján. versenyen való részvétel díjtalan, és a versenyben születő legjobb pályázatok ingyenesen hozzáférhetőek lesznek a verseny honlapján keresztül.