Nagyszülők és unokák újra a számítógép előtt

Vágólapra másolva!
Tavalyhoz képest kétszer annyian vettek részt a második unoka-nagyszülő informatikai versenyen, amelyet vasárnap rendeztek meg Budapesten.
Vágólapra másolva!

A II. unoka-nagyszülő informatikai versenyen összesen 60 feladatot kellett megoldania a 123 regisztrált unoka-nagyszülő párosnak, míg a tavaly decemberi első megmérettetésen 64 páros vett részt.

A kérdések jellege hasonló volt a tavalyihoz, ám még intenzívebb internetes keresést és kreativitást követelt meg az indulóktól. Közismereti és kulturális kérdések váltakoztak könnyű informatikai és logikai feladatokkal. A készítők, az Informatika-Számítástechnikai Tanárok Egyesületének tagjai, Dancsó Tünde vezetésével arra törekedtek, hogy a feladatok játékossága inkább szórakozást nyújtson, mintsem izzasztó munkát állítson a versengők elé.

A versenyen részt vevő nagyszülők között több volt a nagymamák, a gyerekek között pedig a fiúk aránya, a legifjabb versenyző 4, a legidősebb pedig 79 esztendős volt. A versenyzők kétharmada budapesti, ám Kelet- és Nyugat-Magyarország egyenlő számban képviseltette magát. Az internet használatának elterjedését jelzi, hogy a versenyzők immár egyharmada az interneten találkozott az Inforum felhívásával, őket szorosan követik azok, akik a nyomtatott sajtó közleményei között, illetve a televízióban látták a versenyre buzdító információt.