Extra biztonságot kínál az AOL

Vágólapra másolva!
Új, fizetős szolgáltatása keretében Észak-Amerika legnagyobb internetszolgáltatója extra biztonságot kínál ügyfeleinek egy hordozható kódgenerátor eszközzel.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]Az America Online (AOL) PassCode nevű szolgáltatásának előfizetőinek eljuttat egyet egy, az it-biztonsági termékeket fejlesztő RSA Security által kifejlesztett kisméretű eszközből. Az eszköz extra védelmi vonalat képez a hagyományos felhasználói nevek és jelszavak alkalmazásán túl, ugyanis egy hatszámjegyű, percenként változó kódot generál le, s a felhasználók csak ennek birtokában léphetnek be a szolgáltató rendszerébe.

Ennek köszönhetően illetéktelenek még akkor sem férhetnek hozzá a PassCode-ra előfizetők internethozzáféréseihez vagy elektronikus levelezéséhez, ha valamilyen módon megszereznék felhasználói neveiket és jelszavaikat. Hasonló megoldást egyébként jelenleg is alkalmaznak egyes online szolgáltatásokat nyújtó pénzintézetek. A percenként változó belépési kódot generácló eszközt az ügyfelek 9,95 dollárért vásárolhatják meg, míg az extra biztonságért 2-5 dollárt számít fel az AOL.