Budapesten járt az Intel elnöke

Az e-kormányzat rendszerek kifejlesztése a kormányok számára költségmegtakarítást és hatékonyságnövelést jelent - mondta az E-Government 2010 című budapesti nemzetközi konferencián résztvevő Paul Otellini, az Intel elnöke és operatív vezérigazgató-helyettese.

Otellini hozzátette: a rendszerek kiépítésének finanszírozásában az Intel nem kíván részt venni. Otellini a sajtótájékoztatón elmondta ugyanakkor, hogy az Intel évi 200 millió dollárt fordít különböző oktatási, képzési projektekre, ezen belül működik a pedagógusoknak szóló úgynevezett Teach To Learn Programme, melynek keretében évente egymillió pedagógus részére nyújtanak támogatást a korszerű alkalmazások elsajátításában. Ezt a programot a jövőben szeretnék Magyarországon is beindítani.
   
A magyarországi elektronikus kormányzat jelenlegi helyzetéről Pjotr Pagovszki, az Intel közép-kelet-európai igazgatója annyit közölt, hogy a különböző közép-kelet-európai országokban más és más alprogramok futnak, ezért azokat nehéz összehasonlítani és sorrendbe állítani, de például a magyarországi Sulinet a régióban mintaként szolgál. Pagovszki elmondta: Otellini társaságában délután a Westellel tárgyalnak a vezeték nélküli internet hozzáférést biztosító WLAN technológia alkalmazásáról, de több más céggel is folynak tárgyalások erről.