Vágólapra másolva!
Az informatikai minisztérium újabb, ezúttal 400 millió forint keretösszegű pályázatot hirdetett szélessávú internetszolgáltatás területén. A cél a szélessávú lefedettség további magyarországi kiterjesztése.
Vágólapra másolva!

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) honlapján közzétett A szélessávú internet-elérés terjedését elősegítő innovatív, technológia-intenzív infrastruktúra-fejlesztések és szolgáltatói modellek támogatása című pályázaton a korábban bevezetett fejlesztési adókedvezményt igénybe venni nem tudó, belföldi székhelyű, távközlési szolgáltatási engedéllyel rendelkező vagy bejelentett távközlési szolgáltatást működtető szervezetek indulhatnak (pl. vezetékes, kábeltelevíziós és mikrohullámú szolgáltatók, illetve internetszolgáltatók). A pályázati adatlap és az útmutató az Informatikai és Hírközlési Minisztérium honlapjáról november 3-tól letölthető, továbbá térítésmentesen beszerezhető az IHM ügyfélszolgálatán és a regionális irodákban. A pályázattal kapcsolatosan felvilágosítás november 6-tól az alábbi helyi tarifával hívható telefonszámon kérhető: (40) 200-454.

Az IHM 2003 augusztusában meghirdetett, 600 millió forintos keretösszegű, a Szélessávú internet infrastruktúra kiépítésének és a szolgáltatás beindításának támogatása Magyarország üzletileg kevésbé vonzó településein című pályázatával azokat a fejlesztéseket támogatta, amelyek az ország kevésbé ellátott, üzletileg kevésbé vonzó településein valósulnak meg. A keretösszeget több mint kétszeresen meghaladó értékű projekttel induló 42 pályázó között a nagy távközlési cégek éppúgy képviseltették magukat, mint a Wi-Fi technológiát használó kisebb vállalkozások vagy a helyi kábeltelevíziók. A pályázatok kiértékelése jelenleg zajlik, a végeredményt az IHM várhatóan december első felében teszi közzé.