Kulcsszerepet kap a szélessávú internet

Vágólapra másolva!
Az internet versenyképesség-javító hatása azon múlik, hogy milyen mértékben terjed el a szélessávú elérések használata - foglalta össze Kovács Kálmán informatikai miniszter a csütörtökön Olaszországban megtartott miniszteri találkozón elhangzottakat.
Vágólapra másolva!
Szélessávú net: a technológia másodlagos/techbazis/gyorsinternet/20030828szelessavu.htmlADSL-ajánlat az Axelerótól/internet_ajanlat/index.htmlKatalógus: szélessáv-linkekhttp://vizsla.origo.hu/katalogus/informatika/internet/gyorsinternet_(szelessav)/

Az Informatikai ás Hírközlési Minisztérium vezetője kifejtette: a Viterboban tartott találkozón arról is szó volt, hogy miképpen lehet támogatni a szélessávú internet elterjedését. Kovács Kálmán a magyarországi helyzetről elmondta: miközben az internet elterjedtsége európai összehasonlításban alacsony, a széles ávot használók 25-30 százalékos aránya már magasabb, mint az európai átlag. Kovács Kálmán a magyarországi fejlődés kapcsán megjegyezte azt is, hogy az elmúlt egy évben háromszorosára nőtt a szélessávra előfizetők száma.

A szabad demokrata politikus az informális miniszteri találkozón elmondta: a jelenleg legelterjedtebb szélessávú szolgáltatást, az ADSL-t mintegy 20 internetszolgáltató kínálja Magyarországon. Kifejtette: a becslések szerint az ország lakosságának 45 százaléka ma olyan településen lakik, ahol egyáltalán nincs szélessávú internet.