Gyorsan bővül a szélessávú internet piaca

Vágólapra másolva!
2006-ra több mint 40 millióan kapcsolódnak a netre szélessávú elérésen keresztül Európában. A következő néhány évben az ADSL-piac bővülése jóval meghaladja a kábeltévés kapcsolatokét.
Vágólapra másolva!
Az ADSL-ről röviden/techbazis/gyorsinternet/20030228azadslrol.htmlA kábelnetről röviden/techbazis/gyorsinternet/20030303akabelnetrol.htmlAxelero Webfejlesztői Partner Programhttp://axpartner.axelero.hu/axpartner

A Datamonitor piackutató cég elemzésében 2006-ra 41 millió európai szélessávú internet-előfizetővel számol, ez több mint négyszerese a jelenleg 10 milliósra becsült számnak. A cég szerint az áttörésre, azaz a dial-up modemes kapcsolat háttérbe szorulására és ezzel párhuzamosan a szélessávú (ADSL és kábeltelevíziós) elérések robbanásszerű bővülésére 2004-ig sor kerülhet. Ehhez azonban szükséges a tarifák további csökkenése - véli a piackutató.

Alacsonyabbra, 33,1 milliósra teszi a szélessávú netezők 2006 év végi számát a Yankee Group. A piackutató szerint a piac bővülésének mértéke a következő években éves szinten eléri a 68 százalékot. A növekedés nagyobb részét az ADSL teszi ki a kábeltévés eléréssel szemben.