Vizsgálat a lépfeneellenszert kínáló webhelyek ellen

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Miután az egyesült államokbeli gyógyszertárakban rohamos mértékben nő a Cipro nevű antibiotikum iránti kereslet, a világhálón is egyre többen kínálják az ellenszert és egyéb olyan eszközöket, melyek a fertőzés megelőzésére szolgálnak. Amerikai kormányhivatalok vizsgálatot indítottak több, bizonytalan eredetű árut kínáló, illetve az árusításra engedéllyel nem rendelkező site ellen. A hatóságok eddig mintegy ötven olyan webhelyről tudnak, melyeken keresztül az antibiotikum megrendelhető.

Egyes weboldalak a Cipro "rendkívül gyors és egyszerű" megrendelési lehetőségén túl "online orvosi konzulenst" is ajánlanak, aki néhány kérdés után megállapítja, hogy valóban szükséges-e a kezelés. Néhány helyen olyan kiegészítőkhöz is hozzájuthat az érdeklődő, mint a gázmaszk és a gyanús levelek biztonságos kinyitására alkalmas szerkezet.

Az amerikai gyógyszeripari szövetség vezetője elmondta, hogy a Cipro kizárólag engedéllyel árusítható, és ilyennel a vizsgált honlapok üzemeltetőinek egyike sem rendelkezett. Carmen Catizone hozzátette, hogy a szövetség az Szövetségi Kereskedelmi Hivatallal és az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatallal együttműködve mindent megtesz az illegális tevékenységet folytató webhelyek minél rövidebb időn belül történő bezárása érdekében.

[origo]

Amit a lépfenéről tudni kell