Vágólapra másolva!
A France Télécom mobilszolgáltató leányvállalata bejelentette harmadik generációs (3G) rendszerének kereskedelmi üzembe helyezését.
Vágólapra másolva!

A cannes-i 3GSM World Congress alkalmából az Orange bejelentette harmadik generációs (3G) rendszerének kereskedelmi üzembe helyezését. Az ügyfelei száma szerint harmadik európai mobilszolgáltató az idei év második felében nyitja meg hálózatát 20 európai nagyvárosban előfizetői számára. Az Orange hálózata egyebek között Manchester, Edinburgh, Cannes, Toulouse és Lille térségében lesz elérhető.

A francia Alcatel, a finn Nokia és a kanadai Nortel cégekkel együttműködésben kiépített harmadik generációs szolgáltatás felhasználói próbáit sikerrel zárta az Orange Európa számos térségében, a használathoz szükséges készülékeket pedig az év második felébben kezdik majd értékesíteni.

Európában a hongkongi Hutchison Whampoa vezette be elsőként a videotelefonálásra is alkalmas harmadik generációs mobiltelefonrendszert, mégpedig Nagy-Britanniában és Olaszországban tavaly novemberben. A többi európai mobilszolgáltató várhatóan az idén nyáron követi majd példáját. A késés magyarázataként a telepített rendszer gyermekbetegségeit és a megfelelő minőségű készülékek hiányát hozták fel, ami szerintük elidegenítette volna az ügyfeleket a rendszer alkalmazásától.