3G szolgáltatást indít a Vodafone Európában

Vágólapra másolva!
A Vodafone bejelentette, hogy az elkövetkezendő hetekben hét európai országban indítja be harmadik generációs (3G) mobilszolgáltatásait, melyet laptopokban használatos kártyamodemmel lehet igénybe venni.
Vágólapra másolva!
Nincs döntés a hazai 3G telefónia startjáról/techbazis/mobil/20031009nincsen.html

A mobilszolgáltató óriáscég bejelentette, hogy az elkövetkezendő hetekben hét országban kezdi meg 3G és GPRS mobil adatátviteli szabványokat támogató, laptopokba illeszthető kártyamodemjének s az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásának értékesítését. Az új típusú kártyamodemmel a Vodafone notebookkal rendelkező ügyfelei akár egy ADSL-kapcsolattal (384 kbps) megegyező sebességgel érhetik el az internetet - azokon a területeken, ahol a társaság harmadik generációs mobilhálózata már lefedettséget biztosít. A kártyamodem a 3G hálózaton kívül eső területeken automatikusan átvált a jóval nagyobb lefedettséggel rendelkező, ám lassabb adatátvitelt biztosító GPRS-kapcsolatra.

Forrás: [origo]A Vodafone közlése szerint a harmadik generációs mobilszolgáltatásokat a következő hetekben Németországban, Olaszországban, Hollandiában, Portugáliában, Spanyolországban, Svédországban és az Egyesült Királyságban indítja be a következő négy hét során. A cég 3G hálózata jelenleg ezen országok nagyvárosaiban, illetve a forgalmasabb utak mentén biztosít adatátvitelt, míg a GPRS-hálózat lededettsége gyakorlatilag teljes lefedettséget biztosít. A Vodafone német leányvállalata kétféle - adatforgalom és percdíj-alapú - konstrukcióban kínálja majd a 3G adatátvitelt. Az előbbi esetben a havidíj 11,6-től 69,6 euróig terjed, amely 10, illetve 150 megabájt adatforgalmat foglal magában. A percdíjas konstrukció esetén az ügyfelek 2 órát internetezhetnek 11,6 euróért, míg egy 30 órás UMTS-netelérés 69,6 euróba kerül majd havonta.