Speciális szoftver játékok másolására

Vágólapra másolva!
Újabb szoftvert adott ki az a 321 Studios, mely társaság DVD-másoló programja korábban magára vonta a filmipar figyelmét. Az amerikai cég ezúttal speciálisan játékszoftverek másolására szolgáló alkalmazást dobott piacra.
Vágólapra másolva!

A 321 Studios által kiadott legújabb program, a Games X Copy segítségével könnyedén másolatot készíthetünk védett játékainkról háttértárolónkra, CD-re vagy DVD-re. A cég hivatalos indoklásában azzal magyarázta a program megalkotását, hogy annak segítségével a szülőket lehet megóvni az idegeskedéstől, mely azért érheti őket, hogy gyermekeik megkarcolják, vagy egyéb módon tönkreteszik a drága játék CD-ket. Néhány filmstúdió és szoftvergyártó máris szót emelt a program ellen, mely szerintük szerzői jogokat sért és nem több, mint az illegális szoftvermásolás eszköze.

A szoftverház ennek ellenére bízik abban, hogy legújabb termékük kapcsán nem pattannak ki olyan parázs viták, mint egyik elődjének nyomán. - Ez a termék arra készült, hogy hivatalosan vásárolt játékainkról biztonsági másolatot készíthessünk - mondta Robert Moore, a cég elnöke, hozzátéve: régóta létezik a törvény, mely megengedi a biztonsági másolatok készítését archiválás céljából. A Windows alatt futó program egyébként múlt héten került az üzletek polcaira 60 dolláros áron és minden eddiginél nagyobb bevételhez juttatta gyártóját.

Korábbi DVD-másoló szoftvere miatt a 321 Studios már összetűzésbe került az amerikai filmiparral.