Olcsó Windowszal hódítana a Microsoft

Vágólapra másolva!
Fejlődő országokban lebutított funkciókkal rendelkező, ám a hagyományos verziónál olcsóbb Windows XP operációs rendszerrel tervezi meghódítani a felhasználókat a Microsoft.
Vágólapra másolva!

A redmondi székhelyű szoftvercég közlése szerint hamarosan egy csökkentett tudású verziót ad majd ki Windows XP Home Edition operációs rendszeréből. A lebutított Windowszal a Microsoft kizárólag szegényebb országokban jelenik majd meg - említette Andrew McBean, a társaság thaiföldi leányvállalatának vezetője egy bangkoki lapnak adott interjúban.

McBean a The Bangkok Postnak elmondta, a csökkentett tudású operációs rendszer május tájékán, az Windows XP-hez kiadott második javítócsomag (Service Pack 2) megjelenését követően lesz elérhető. A jelenleg fejlesztés alatt álló szoftver kifejezetten kezdő felhasználóknak szánt segédleteket is tartalmazni fog, és a felhasználóknak a Microsoft megfelelő pénzösszeg ellenében upgrade-lehetőséget biztosít majd az XP hagyományos, Home és Professional változataira.

A Microsoft operációs rendszereinek és Office irodai programcsomagjának Thaiföldön jelentős konkurenciát jelent a nyílt forráskódú Linux operációs rendszer, illetve az ingyenes OpenOffice.org irodai programcsomag, ezért a szoftveróriás tavaly kedvezményes, Windows XP-t és Office-t tartalmazó programcsomaggal jelent meg a thai piacon.