Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude

Vágólapra másolva!
Talán van némi remény, hogy a kalandjáték műfaj ismét elnyeri a neki megfelelő helyet a kategóriák rangsorában. Ezen az úton hatalmas lépés lehet a műfaj egyik legnagyobbjának, Larrynek a visszatérése.
Vágólapra másolva!

Képek


Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO



De elég a nosztalgiázásból, lássuk magát a játékot. A főszereplő ezúttal nem a NAGY Larry Laffer, hanem nem kevésbé balfék unokaöccse, Larry Lovage. 2D-s hőskorszak ide vagy oda, a játékot aligha lehetne manapság eladni emígyen, így a kalandokat ezúttal már a készülő Bard's Tale-hez hasonlóan három dimenzióban láthatjuk. A nézőpont harmadik személyű, vagyis a kis Larry feje búbaj mögött rejtőzve láthatjuk balfogásait.

A fejlesztők szakítottak a hagyományos kalandjáték sémával, vagyis x tárgy felkutatása és visszajuttatása y személynek metódussal, evvel szemben a minijátékokra helyezték a hangsúlyt. Akad itt mindenféle, a gumiasztalon való ugrálástól egészen a nightclubban való táncig, mely játékok ugyan egyszerűek, de kellően változatossá tehetik a játékmenetet.

A legjelentősebb változás azonban nem a grafika háromdimenzióssá varázsolása és nem is a minijátékok bevezetése, hanem az a mód, ahogy Larry a meghódítandó lányokkal beszélget. Eddig ugye a kalandjátékokban különféle dialóguselemeket választhattunk ki egy listáról, melyek azután újabb és újabb beszélgetéságakat hoztak felszínre. Az új játékban evvel szemben a beszélgetés realtime-ban megy. Ne arra gondoljunk, hogy nekünk kell beírogatni a szövegeket, majd dühöngeni, hogy miért nem ért magyarul a játékban szereplő figura; nem, a fejlesztők valami igazán egyedit találtak ki.

A képernyő alján található egy kis ikon, melyet a játékos több irányba is forgathat. Hogy Larry mit fog mondani a kiszemelt áldozat lánynak, az attól függ, hogy jól forgattuk-e az ikont. Hogyha ügyesek voltunk, akkor a lányka kedvező képet alakít ki emberünkről, ha viszont rosszul kattintgattunk, olyan sületlenségek hagyják el Larry száját, hogy bizony felpofozás lesz a vége. Hogy egészen pontosan miként fog működni ez a valós idejű szövegelés, még nem teljesen tiszta, de remélhetőleg tényleg frappáns, és nem idegesítő lesz.

A sorozat legnagyobb vonzereje mindig is a humora volt. Nevetésben remélhetőleg most sem lesz hiány, habár aggasztó előjel, hogy a Magna Cum Laude fejlesztéséhez nem sikerült megállapodást kötni avval az Al Lowe-val, aki méltán elismert humorista a tengerentúlon, és sokban neki köszönhető, hogy az előző epizódok oly komoly támadást intéztek a rekeszizmok ellen. A tárgyalások állítólag még folynak, úgyhogy ne hagyjunk fel minden reménnyel.

Korábban olyan híresztelésekkel is lehetett találkozni, melyek arról szóltak, hogy a programban többjátékos mód is helyet kapott. Nos, jelen állás szerint ez nem fedi a valóságot, vagyis meg kell elégednünk Larry szingli kalandjaival, de valljuk be, a kalandjáték nem is az a multiplayer játékkategória...

A program megjelenését csak a következő év őszére ígéri a Vivendi, így a fejlesztőknek még bőven van idejük finomítani az új ötleteket, és még több ötletet kiagyalniuk. Reméljük, küldetésüket sikerrel teljesítik, és ismét félholtra kacaghatjuk magunkat Larry, vagyis most unokaöccse kalandjain.

Rendszerkövetelmény: még nem ismert.