Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A legendás családi birtokért küzd Elvis Presley unokája

Vágólapra másolva!
Elárverezhetik Elvis Presley egykori otthonát, a múzeummá alakított Gracelandet – az énekes unokája, Riley Keough szerint azonban csalás áll a háttérben.
Vágólapra másolva!

Elvis Presley unokája, Riley Keough színésznő a legendás családi birtokért, a memphisi Gracelandért küzd, amelyet a tervek szerint elárvereznek a héten az illetékes Shelby megyei bíróságon.

A jogi értesítés szerint Elvis Presley 2023-ban meghalt lánya, Lisa Marie Presley még 2018-ban vett fel 3,8 millió dolláros hitelt, amelynek fedezetéül a tulajdonában lévő birtokot használta – a kölcsönt azonban haláláig nem tudta visszafizetni.

Riley Keough szerint csalás történt

A több mint 40 filmben és sorozatban – egy részükben meztelenül is – látott Riley Keough a bírósághoz fordult: szerinte csalásról van szó, azt állítja, hogy édesanyja soha nem vett fel kölcsönt Gracelandre. 

Riley Keough
Fotó: AFP/ANGELA WEISS / AFP/ANGELA WEISS

A színésznő meg van győződve róla, hogy a kölcsönszerződés dokumentuma és azon Lisa Marie Presley aláírása hamis, sőt állítása szerint az árverést kezdeményező Naussany Investments and Private Lending is csak egy fantomcég. 

Állítását alátámasztja a bírósághoz benyújtott dokumentumokban, hogy a kölcsönszerződésen szereplő közjegyző is úgy vallott: soha nem hitelesített ilyen iratot, még csak nem is találkozott soha Lisa Marie Presley-vel.

Riley Keough egyelőre annyit ért el, hogy a bíróság hétfőn ideiglenes korlátozási végzést adott ki az eladásra vonatkozóan.

Mitől jelentős Graceland?

A Gracelandnek elnevezett birtokot Elvis Presley kezdeti sikerei után, 1957-ben vette a Tennessee állambeli Memphisben, és nemcsak haláláig, 1977-ig élt ott, de a sírhelye is ott található.

A rock and roll királyának egykori otthona hamar zarándokhely, turistalátványosság lett, hivatalosan 1982-ben nyitották meg múzeumként a látogatók előtt. 

Turisták Elvis Presley egykori otthonánál, 2017
Fotó: AFP / AFP

Lisa Marie Presley halála után még nagyobb lett az érdeklődés a helyszín iránt, a múzeum honlapján pedig már egy ideje az szerepel, hogy Graceland az Egyesült Államok második leghíresebb otthona a Fehér Ház után.

Ha nem is feltétlenül van így, az mindenesetre tény, hogy a birtok az ország öt leglátogatottabb háza közé tartozik, hiszen évente több mint 500 ezer látogatót vonz. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről