Beismerte tettét az online zenekalóz

Vágólapra másolva!
A megjelenés előtt álló zenék illegális terjesztésével foglalkozó internetes kalózcsapat feje akár 5 éves szabadságvesztésre, és 250 ezer dolláros pénzbüntetésre számíthat.
Vágólapra másolva!

A 21 éves amerikai Mark Shumaker az Apocalypse Crew nevű internetes kalózcsapat vezetője volt. A csoport tagjai megjelenés előtt álló zenei albumokat terjesztettek és osztottak meg internetes fájlcserélő hálózatokon másokkal. A megjelenés előtti felvételeket rádiós lemezlovasoktól, illetve zenei magazinok munkatársaitól szerezték be.

Shumaker annak a 22 embernek az egyike, akiket a hatóságok egy zenekalózkodás visszaszorítása érdekében indított nagyszabású nemzetközi akció keretében fogtak el. A vád szerint a fiatalember koordinálta 2001-ben a kiadás előtt álló zenék illegális terjesztését, valamint ő működtette azt a privát IRC (Internet Relay Chat) csevegőcsatornát, melyen az Apocalypse Crew tagjai megvitatták tevékenységüket.

Az internetes kalózcsapat vezetőjének ügyében november 7-én hirdetnek majd ítéletet. Shumaker maximum 5 éves börtönbüntetésre, és legfeljebb 250 ezer dolláros pénzbüntetésre számíthat.