Megújul a Microsoft PDA-operációs rendszere

Vágólapra másolva!
A Microsoft június végén mutatja be tenyérgépekre szánt operációs rendszerének legújabb változatát, a Pocket PC 2003-at. Az operációs rendszer gyökeres megújulása 2004-ben várható.
Vágólapra másolva!

A szoftveróriáshoz közeli források értesülései szerint a korábban Ozone kódnéven ismert, PDA-kon használatos operációs rendszert június 23-án mutatja majd be a Microsoft - tudósított a CNet magazin. A legutóbb megjelent Pocket PC 2002-höz képest a 2003 nem fog alapvető újdonságokat tartalmazni, azonban néhány új funkció belekerült: többek között alapból támogat majd különböző vezeték nélküli adatátviteli technológiákat, például a Bluetooth-t, és a Wi-Fi-t.

A Microsoft kéziszámítógépes operációs rendszere csak a jövő évben megjelenő, jelenleg Magneto kódnéven ismert változatában újul meg majd. Ez a változat már fejlett mobiltelefon-funkciókat is támogat majd, és a jelenlegi verzióknál szélesebb körben működik együtt különböző hardverekkel.

A Pocket PC 2003 bejelentésével párhuzamosan várakozások szerint a Hewlett-Packard és a Gateway is bemutat majd új PDA-kat, melyek már az új operációs rendszert futtatják.