Gyorsabb PC-indulás az új memóriával

Vágólapra másolva!
Az IBM-mel közösen az Infineon olyan újfajta memóriatípus fejlesztésén dolgozik, amely lehetővé teszi majd a PC-k azonnali, hosszú bootolási folyamat nélkül történő beindítását.
Vágólapra másolva!

Kedden két százalékkal emelkedett a német tőzsdéken az Infineon árfolyama,
annak a hírnek a hatására, hogy az IBM-mel közösen újabb fontos lépést tettek egy olyan újfajta memóriának a kifejlesztése irányába, amivel meggyorsulhat majd a számítógépek beindulási folyamata.

A vállalatok közlése szerint a MRAM (Magnetic Random Access Memory) modulok tömeggyártása a tervek szerint akár már 2005-ben megkezdődhet. Az új típusú memória várhatóan felváltja majd a manapság leginkább elterjedt memóriatípust, a DRAM-ot (Dynamic Random Access Memory). Az MRAM hasonlóképpen működik, mint a flash-memóriák - azaz kikapcsoláskor megőrzi az aktuális információkat - így azok felváltására is alkalmas lehet. A MRAM-mal egy személyi számítógép hasonlóképpen lesz bekapcsolható, mint a világítás: nem lesz szükség megvárni a PC-k fél-egy percig tartó bootolási folyamatát, a gépeket rögtön bekapcsolás után használatba lehet majd venni.