Vágólapra másolva!
A mai naptól jövő szerdáig látogatható Hannoverben Európa legrangosabb telekommunikációs és információtechnológiai kiállítása, amelyen 6500 kiállító mutatja be újdonságait.
Vágólapra másolva!

CeBIT 2003

Tekintse meg galériánkat!

A kontinens egyik legismertebb technológiai kiállítása a korábbi, már a múlt század ötvenes éveiben is működő Hannover Fair nemzetközi vásárból nőtte ki magát. Az első önálló CeBIT rendezvény 1986. márciusában nyitotta meg kapuit, az eseményre mintegy 2100 kiállító és 334 ezer látogató regisztrálta magát. A premier utáni években folyamatosan növekedett a kiállítás népszerűsége és elismertsége: a CeBIT-et néhány évvel később már a világ legrangosabb és legnagyobb érdeklődést vonzó informatikai és telekommunikációs vásáraként jegyzik. A kilencvenes évek második felében a kiállítás vonzereje egyenes arányosságban változott az IT-szektor éppen aktuális helyzetével, a CeBIT ennek ellenére az elmúlt évek során a világ legnagyobb ilyen jellegű eseménye maradt.

Forrás: ORIGOA 2003-as CeBIT-en 6500 kiállító képviselteti magát, s a cégek 26 pavilonban, több mint 350 ezer négyzetméternyi területen mutatják be újdonságaikat. A vásárt rendező Deutsche Messe AG a számokat vizsgálva leginkább a Németországon kívülről érkező cégek magas számára hívja fel a figyelmet: idén a kiállítók durván 40 százaléka külföldről érkezik.

Jelentős arányban keresik fel a kiállítást külföldről is az érdeklődők: a tavalyi CeBIT-re összesen 647 ezer ember volt kíváncsi, s a látogatók közül 137 ezren Németországon kívülről érkeztek. A szervezők várakozásai szerint az idei rendezvényt 600 ezren keresik majd fel. Az idei CeBIT-en debütál elsőként egy vezeték nélküli helyi hálózat (WLAN), amelyen át a drótnélküli adatkommunikációt támogató noteszgéppel vagy PDA-val rendelkező látogatók csatlakozhatnak a világhálóra a rendezvény területén elhelyezett 200 darab elérési ponton keresztül napi 30 euróért, míg egy órányi netelérésért 7,5 eurót kell fizetni.

A hannoveri kiállítás mellett több országban is tartanak hasonló rendezvényeket a CeBIT márkanév alatt. Így tematikus vásárok kerülnek megrendezésre többek közt Törökországban és Kínában, valamint 2003-ban először az Egyesült Államokban is.