Elhunyt Janovics Sándor

Vágólapra másolva!
Március 15-én, 69 éves korában elhunyt Janovics Sándor, a hazai informatikai élet egyik ismert alakja. Janovicsot a magyar számítástechnikai disztribúció atyjaként tartják számon.
Vágólapra másolva!

Forrás: ORIGOJanovics 1984-ben alapította meg a Walton Computers nevű céget. A társaság kezdetben rendkívül szerteágazó tevékenységet folytatott, majd 1987-ben disztribúciós szerződést kötött a Novellel.

Ezzel a lépéssel a vállalat Magyarországon elsőként kezdte meg számítástechnikai termékek hagyományos, kétlépcsős nagykereskedelmét. Janovics később a Walton Networking ügyvezetője volt, utóbbi cég a jelenleg is működő Ingram Micro Magyarország jogelődje.

Az [origo]-t kiadó Axelero Rt. vezetése sajnálattal értesült Janovics Sándor haláláról - közölte Drajkó László, a vállalt vezérigazgatója. Drajkó hangsúlyozta: Janovics a nyolcvanas évek végétől úttörőként azon dolgozott, hogy a számítógép-hálózatok kereskedelme és a számítástechnikai kereskedők hálózata kialakuljon hazánkban. A vezérigazgató együttérzését fejezte ki Janovics Sándor családjának.