A termőföld csak a kezdet: páratlan ízélmények a Nespresso-tól

Vágólapra másolva!
Megalkotni a világ legkülönbözőbb kávé termőterületeiről valami különlegeset és semmihez sem foghatót: ez volt a Nespresso célja, amikor létrehozta a legújabb, Master Origin kávékollekcióját. Felkutattak kivételes kávémestereket, akikkel hosszú évek alatt a hagyományos kávéfeldolgozási eljárások újragondolásával a megszokottól merőben eltérőt és egyedit alkottak.
Vágólapra másolva!

A Nespresso Master Origin kávék közül az Ethiopia kávé kiemelkedően gazdag aromái és ízei a száraz feldolgozásnak köszönhetően lekvárosan érett gyümölcsökre és narancsvirágra emlékeztetnek. A kávécseresznyéket a hegyvidéki napsütésben szárítják, és folyamatosan, kézzel forgatják őket, így biztosítva a tökéletes száradást és a jellegzetes ízprofilt.

Forrás: Nespresso

A Colombia kávé különlegessége, hogy a tokaji borokhoz hasonló módon késői szüreteléssel készül, ami a kávéfarmerek részéről óriási tapasztalatot és odafigyelést igényel. Folyamatos kontroll mellett az utolsó pillanatig hagyják érni a kávégyümölcsöt, amíg az sötétlila színű lesz - ez eredményezi a kávé pirosbogyós gyümölcsös ízjegyeit.

A Nespresso Nicaragua kávéja „black honey” eljárással készül, és egy lágyabb ízvilágot képvisel. Ez az eljárás a kávészemek lassú karamellizálódási folyamata: óránként kézzel forgatják meg a tűző napon fekvő kávészemeket, hogy azok minél jobban felszívják a kávészemeket körülvevő pektinréteg természetes cukrait, és létrejöjjön ez az édes, selymes textúrájú kávé.

A karakteres ízek kedvelőinek jó választás lehet az India kávé, ami úgynevezett monszun-eljárással feldolgozott Robustát tartalmaz. Az eljárás lényege a lassú száradás: egyszer párás levegő éri és nedvesíti a nyers kávét, egyszer pedig a monszun szél járja át, szárítja, és ez váltakozik 3 hónapig. A lassú száradásnak köszönhetően koncentrálódnak az India nagyon erőteljes fás, fűszeres ízei.

Forrás: Forrás

A trópusi záporok és a magas páratartalom miatt az Indonesia kávé estében a kávémesterek a nedves hántolás mellett döntöttek. A kávécseresznyét a még nedves kávészemekről távolítják el, hogy azok gyorsabban kiszáradjanak. Az eljárás során rendkívül fontos a kávétermelő farmerek tapasztalata, hiszen pontosan tudniuk kell az áztatás valamint a szárítás idejét a jellegzetesen testes, dohányos, egzotikus íz elérése érdekében.

Fedezd fel az új Nespresso Master Origin kávék különböző karakterét! Kaphatók a Nespresso Boutique-okban és a www.nespresso.com oldalon.