Teljesen megváltoztatja az ember életét ez a népszerű konyhai eszköz

AirFryerSütő, air fryer, légkeverős, sütő
Cooking potatoes and carrot sticks with spices in an air fryer
Fotó: Francisco Zeledon
Vágólapra másolva!
Megkönnyítheti a napjainkat, ha beruházunk egy air fryerre, azaz forró levegős sütőre. Mivel leveszi rólunk a tűzhely mellett való álldogálás terhét, kiváló segítőtársunk lehet a dolgos hétköznapokon. Bármelyik éttermi fogás elkészül benne, legyen az fűszeres zöldségköret, keleties csirke, vagy olasz tésztaétel. Mindezt ráadásul villámgyorsan és töredék áron, ráadásul olajmentesen, így az egészségünkre és testsúlyunkra is jó hatással van. Egy személyi edzőként dolgozó fiatal nő, Leah Hancox csak néhány hónapja használ air fryert, de máris sok pozitív tapasztalatot szerzett, melyet most megosztott.
Vágólapra másolva!

A 27 éves Leah Hancox mindössze néhány hónapja vett air fryert, de úgy érzi, sokkal egyszerűbb azóta az élete. A fiatal nő személyi edzőként dolgozik, ezért rendkívül pörgősek a napjai, egészsége és pénztárcája érdekében azonban nem mindegy számára, hogy milyen ételeket eszik.

A fiatal nő elárulja, hogyan kerülnek ízletes ételek az asztalára fillérekért, és a lehető legkevesebb idő alatt.

Leah ugyanis napi szinten eszik olyan finomságokat, mint például a csirke fajitas, csípős csirke rizzsel, házi készítésű csirkefalatkák, vagy az édesburgonyaröszti, anélkül, hogy órákat töltene a konyhában.

image

Az ebéd-és vacsorafogások mellett Leah ínycsiklandó reggeliket is készít air fryerben, például avokádós-tojásos bagelt baconnel.

Mivel munkája miatt rengeteget edz, Leah számára fontos a fehérjedús étrend, amit igyekszik kevés pénzből előteremteni. 

Amióta air fryert használ, alig kapcsolja be a sütőt,

 amivel sok áramot megspórol.

image

Tapasztalatai szerint ugyanis minden ételt, amit sütőben szokás készíteni, ugyanúgy elkészül air fryerben is, ám jóval kevesebb időe és pénzbe kerül. 

Körülbelül 20 perc alatt megsül benne a csirkém, ez idő alatt pedig más munkát is el tudok végezni, nem kell a tűzhely mellett állni

Leah emellett minden lehetséges módon igyekszik elkerülni az ételpazarlást, 

csak olyan alapanyagokat vásárol, melyek nélkülözhetetlenek számára.

Minden bevásárlás előtt átgondolom, hogy mit szeretnék főzni, és mi van itthon hozzá. Ezután csak azokat a hozzávalókat veszem meg a boltban, amelyek hiányoznak az adott ételhez.

- mondta a lány.

Korábbi cikkünkben írtunk a forró levegős sütő másik fontos előnyéről, ami az olaj nélküli sütés, emellett bemutattuk azt is, hogyan készül a tökéletes omlett air fryerben. Nem beszélve arról, hogy a kelbimbót még azokkal is megszeretteti, akik eddig sosem ették volna meg.

Forrás: DailyStar