Mutatjuk, milyen hozzávalókból készíthetjük a legegészségesebb ételeket!

zöldség, hagyma, kosár, cékla, káposzta, saláta, zeller
Vágólapra másolva!
Rengetegszer előfordul, hogy nincs időnk főzni és emiatt a gyors éttermek zsíros hamburgereit vagy akár félkész ételeket esszük. Ez azonban súlyos egészségkárosodáshoz vezethet. Ezért mutatjuk melyek azok a hozzávalók amikből gyorsan és olcsón egészséges ételeket tudunk főzni.
Vágólapra másolva!

Az egészséges ételek elkészítéséhez nagyon fontos, hogy vitaminokban és ásványi anyagokban gazadag hozzávalókat használjunk, valamint a fehérje és szénhidrát fogyasztásáról se feledkezzünk meg! Azonban van néhány olyan zöldség, amit érdemes nyersen fogyasztani, mivel, ha megfőzzük azokat, akkor a vitamintartalmuk nagy százalék elveszik. 

Borsó és bab

A fejtett babot, a zöld babot és a borsót egész évben megtaláljuk a boltok polcain. Ezek a hüvelyesek gazdag fehérjeforrások. Mind közül azonban a zöldbab és a zöldborsó a legegészségesebb, ugyanis a sok rostanyag jót tesz a szívnek. 

Emellett pedig rengeteg B-, C- és E-vitamint tartalmaznak.

Tojás

A tojás az egyik legjobb fehérje forrás, azonban ha túlzottan sokat fogyasztunk belőle, akkor megemeli a vér koleszterin szintjén. 

Azonban ezzel szemben rengeteg antioxidánst is tartalmaz,

 aminek a hatása miatt megelőzhetőek a szív és érrendszeri, valamint a daganatos megbetegedések. 

tojás, tojástartó
A tojás a legjobb fehérje forrás, amit a rengeteg étel alapanyagaként is felhasználhatunk. 
Fotó: Pixabay

Pulykamell és csirkehús

A szárnyasok kevés telített zsírt tartalmaznak, ezért sokan jobban kedvelik ezeket a disznóhúsnál. A pulykahús az egyik legegészségesebb, ugyanis sokkal több fehérje van benne, 

sőt még alacsonyabb a zsírtartalma is, mint a csirkehúsnak.

 Mindkét húsban sok B-vitamin, szelén, cink és vas található bennük.

Cikkünk a következő oldalon folytatódik!