Két héten át friss és ropogós marad a saláta, ha így tároljuk

hogyan tároljuk a salátát, saláta,
fresh vegetables to wash the sink
Fotó: Shutterstock
Vágólapra másolva!
Búcsút inthetünk a megbarnult, fonnyadt salátaleveleknek, ha követjük Nichole Keshishian szakács és influenszer tanácsát. Így akár két hétig élvezhetjük a salátánk frissességét, és elfelejthetjük az élelmiszer pazarlást.
Vágólapra másolva!

A saláta rendkívül érzékeny és romlandó zöldségféle, könnyen barnul, és elveszíti frissességét. Márpedig egy egészséges ebéd nélkülözhetetlen hozzávalója az élénkzöld, ropogós, és ízletes salátalevél. 

Ha már fonnyadt, nedves és barna, egyszerűen élvezhetetlenné válik.

Az 1,6 millió Instagram-követővel rendelkező influenszer és szakácskönyv-szerző, Kale Junkie néven insmert Nicole Keshishian azonban egy okos trükköt osztott meg az interneten, melyet érdemes kipróbálni, ha azt szeretnénk, hogy a salátánk akár 14 napig friss és ropogós maradjon, és ne kelljen idejekorán kidobni.

Ha csak nem eszünk napi szinten, egyfolytában salátát, nehéz lehet elfogyasztani egy egész fejet anélkül, hogy ne kezdene el barnulni, fonnyadni. Ám szerencsére van megoldás

- mondta Nicole a posztjában, majd el is árulta, mi az.

hogyan tároljuk a salátát, saláta,
A saláta ezzel a módszerrel sokáig friss marad
Fotó: Shutterstock / Shutterstock

Nicole a frissen vett salátát megmosta, majd amennyire csak tudta, szárazra törli. Ezután a tetejét befedi egy papírtörlővel, hogy az esetleges nedvességet magába szívja, majd egy zárható műanyag tasakban teszi be a hűtőbe. 

További jó hír, hogy a remek módszer minden fajta saláta esetében alkalmazható.

Forrás: Mirror