Kókuszos kevert sütemény: a kezdő cukrászok kedvenc receptje - videó

kókuszos süti
kókuszos süti
Vágólapra másolva!
A kevert sütik a világ legegyszerűbb desszertjei közé tartoznak. Nem kell keleszteni, gyúrni a tésztát, csak összekeverjük a hozzávalókat, tepsibe öntjük és mehet is a sütőbe. Aki életedben először készítene sütit, annak érdemes egy ilyen recepttel próbálkoznia, mint ez a kókuszos finomság.
Vágólapra másolva!

A sütésben kezdő vagy a sütéstől rettegő kókuszimádók nagy örömére, megmutatjuk, hogyan készül ez az finom kókuszos sütemény amit akár 30 perc alatt is össze lehet dobni, és egyszerűen elronthatatlan.

Kókuszos kevert sütemény

Hozzávalók:

  • 28 dkg tejföl
  • 2 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 csom vaníliás cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 1 csom sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 ek margarin

A kevert sütik a világ legegyszerűbb desszertjei közé tartoznak. Forrás: Mindmegette.hu

Elkészítés:

  1. A kókuszos kevert süti elkészítéséhez először a tejfölt a tojással, a cukorral és a vaníliás cukorral jól elkeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a kókuszreszeléket, végül a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A masszát kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, és 175 fokra előmelegített sütőben, 45 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a teteje már kezd pirulni, de tűpróbával ellenőrizzük.
  3. Az étcsokoládét a margarinnal vízgőz felett felolvasztjuk, és a kihűlt kevert süti tetejére öntjük.

Forrás: Mindmegette