Van egy trópusi gyümölcs, ami hatásosabb az altatóknál

ananász
Vágólapra másolva!
Új trend vált népszerűvé TikTokon, ami szerint az ananász segít az elalvásban. A gyümölcs altató hatását a szakértők is megerősíttették. Cikkünkben eláruljuk, hogy miért eredményesebb elalváshoz az ananász fogyasztása, mint az altatók szedése.
Vágólapra másolva!

Az elalvásért és az ébredésért a melatonin felel, így amennyiben az ember ezen hormonszintje megfelelő, akkor magától ébred fel minden reggel, körülbelül ugyanabban az időpontban. Szervezetünk a napfény segítségével jut a hormonhoz.

Sokan altatókat szednek, hogy megküzdjenek alvásproblémáikkal. Ugyanakkor nem csak ezen módszerek léteznek a melatonin-pótlásra: egyéb természetes módon is visszaállítható a hormonszint. Ilyen például az ananász.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A trópusi gyümölcs magas melatonin-tartalmának köszönhetően, segít az elalvásban.

Egy 2013-as kutatás szerint az ananász fogyasztása az alváshormon szintjét 266 százalékkal emelheti meg. Emellett a gyümölcsnek más jótékony hatása is van: segít a puffadáson, az emésztési zavarokon, valamint lúgosítja az egész testet. Magas C-vitamin tartalmának köszönhetően pedig csökkenti a stresszt és erősíti az immunrendszert. A trópusi gyümölcsöt nyers vagy fagyasztott formában érdemes fogyasztani, mivel a szárított ananászban nem sok ásványi anyag és vitamin marad meg.

Forrás: The Sun