Ezeket az ételeket ne egye egyszerre, ha nem akar rosszul lenni

csalóka
Reggeli müzli
Vágólapra másolva!
Míg az ízlelőbimbóink azt gondolhatják, hogy bizonyos ételek összeillenek, a gyomrunknak más ötletei lehetnek, ezért egy egészségügyi és táplálkozási szakértő elmondja, hogy mely kombinációkat érdemes kerülnünk.
Vágólapra másolva!

A MuscleFood által üzemeltetett Prepped Pots szakértői szerint a különböző ételek különböző időpontokban emésztődnek meg, ezért a legjobb, ha azokat hasonló időzítéssel kombináljuk, hogy elkerüljük a kellemetlen érzéseket és az emésztőrendszer túlterhelését. Az élelmiszerek pH-értéke is eltérő, az alacsonyabb értékűek savasnak minősülnek, mint például a gabonafélék, a tojás, a hús és a szénsavas italok. A magasabb pH-értékűek lúgosak, ide tartoznak a gyümölcsök és zöldségek.

Különböző pH-értékű ételek együttes fogyasztása esetén a szervezet egyiket sem tudja megfelelően megemészteni, ami puffadáshoz és gázképződéshez vezethet a különösen érzékeny gyomrúak számára.

Mutatjuk, hogy miket nem érdemes kombinálni:

Gyümölcsök és gabonafélék

Érzékeny gyomrúak számára rossz ötlet lehet a gyümölcsök és a gabonafélék kombinálása az emésztési idő különbsége miatt.

A gyümölcsöket a gyomor könnyen megemészti, míg a gabonákat általában hosszabb ideig emésztődnek.

Kávé és vasban gazdag ételek

A kávé és a tea is lassítja és rontja a vas felszívódását a szervezetben, így nem tudnak érvényesülni annak a pozitív hatásai. Érdemes a koffein és a vas tartalmú ételek fogyasztása között legalább egy órát várni.

Reggeli müzli Fotó / 123rf

Tojás és hús

A tojásban és a húsban egyaránt magas a fehérje szint, ami fehérje túlterheléshez és kellemetlen gyomorpanaszokhoz vezethet.

Joghurtok és gyümölcsök

Bár egészséges kombinációnak hangzik, pedig a joghurt lúgos, míg sok olyan népszerű gyümölcs, amelyet vele párosítanak, mint például az áfonya és az eper, savas.

Tehát a joghurtos reggelinkhez érdemes lúgos gyümölcsöket, például málnát és banánt választani.

Forrás: Mirror