A hűvösebb őszi napok kedvence lesz a sült almás sárgarépa-krémleves - videó

SÜLT ALMÁS SÁRGARÉPA-KRÉMLEVES
SÜLT ALMÁS SÁRGARÉPA-KRÉMLEVES
Vágólapra másolva!
Minél hidegebb van, annál inkább vágyik az ember egy nagy tányér forró krémlevesre. Ez a sült almás, sárgarépás verzió pedig igazi őszi, fűszeres finomság, ami ropogós baconnel megszórva pedig a család nagy kedvence lesz.
Vágólapra másolva!

Nem véletlenül olyan népszerűek az őszi–téli időszakban a krémlevesek, ugyanis amellett hogy tartalmasak, melegítenek is, mégsem nehéz ételek, ráadásul szinte bármilyen alapanyagból elkészíthető.

Sült almás sárgarépa-krémleves

Hozzávalók:

  • 0.5 kg sárgarépa
  • 0.5 kg alma
  • olívaolaj
  • 2 tk kakukkfű
  • 1 db leveskocka
  • 7 dl víz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db babérlevél
  • 1 tk curry
  • 0.5 tk gyömbérpor
  • 2 dl főzőtejszín

A tálaláshoz:

  • bacon
A hűvösebb őszi napok kedvence lesz a sült almás sárgarépa-krémleves. Forrás: Mindmegette.hu

Elkészítés:

  1. A megtisztított sárgarépát karikákra, a megpucolt almát pedig kockákra vágjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.
  2. Olívaolajjal meglocsoljuk, amjd megszórjuk a kakukkfűvel. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 45 percre.
  3. A leveskockát a 6 dl forró vízben elkeverjük.
  4. Az apróra vágott hagymát olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a babérlevelet, a curry-t és a gyömbért, majd összekeverjük.
  5. Hozzáadjuk a sütőben megsült répát és almát, majd jól átfordítjuk. Felöntjük az alaplével.
  6. Pár percig forraljuk, kiszedjük a babérlevelet és botmixerrel pürésítjük. (Ha túl sűrű, vízzel tovább higítjuk.)
  7. Hozzáadjuk a főzőtejszínt, elkeverjük, pár percig együtt forraljuk. Ízlés szerint apróra vágott pirított baconnel megszórva tálaljuk.

Forrás: Mindmegette