Itt a nyár utolsó slágere, a cukkinis-csirkés ragu - videó

cukkinis-csirkés ragu
cukkinis-csirkés ragu
Vágólapra másolva!
Ezzel a könnyű cukkinis-csirkemelles raguval garantáltan jóllakathatjuk az egész családot. Azon túl, hogy ízletes fogás, a pénztárcát sem terheli meg nagyon, na meg nem kell órákat ácsorogni a tűzhely mellett, ha esetleg úgy döntünk, hogy ezt készítjük a hétvégére. Akár köret nélkül is fogyasztható, ám rizs, barna rizs vagy quinoa is jól illik hozzá – véli a Mindmegette.
Vágólapra másolva!

A népszerű hazai portál így javasolja a fogás elkészítését:

Cukkinis-csirkés ragu

Hozzávalók:

  • 1 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 40 dkg csirkemell
  • 1 csésze kukorica
  • 2 db cukkini
  • 1 doboz konzervbab
  • 1 doboz darabolt paradicsomkonzerv
  • őrölt feketebors
  • kömény
  • sajt
Ezzel a könnyű cukkinis-csirkemelles raguval garantáltan jóllakathatjuk az egész családot. Forrás: Mindmegette.hu

Elkészítése:

  1. A felforrósított serpenyőbe öntjük az olajat, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd elkezdjük párolni. Amikor a hagyma kezd üvegesedni, hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott kaliforniai paprikát, és 3-4 percig sütjük.
  2. A zöldségeket a serpenyő egyik oldalára húzzuk, majd beletesszük a csirkemellet. Megszórjuk köménnyel, sóval, borssal és olykor megkeverve megpirítjuk a húst. Kb 8-10 perc.
  3. Hozzáadjuk a kukoricát, a babot, a paradicsomot, a cukkinit. Az egészet összekeverjük lefedjük le és alacsony fokozaton kb 15 percig főzzük.
  4. Meghintjük sajttal, lefedjük, és néhány percig főzzük, amíg a sajt megolvad. Tálalhatjuk önmagában, de rizs, barna rizs vagy quinoa is illik hozzá.