Ez az 5 legmeglepőbb és legjobb kekszkiszúró

kekszkiszúró
Vágólapra másolva!
Kekszsütéskor is szárnyalhat a fantáziánk, hála a sokféle formának, kiszúrónak. Aki még nem szerzett be néhány nagyon menő darabot, nézzen körül a konyhájában, és használja azt, amit talál! - tanácsolja a Mindmegette.
Vágólapra másolva!

A népszerű gasztronómiai portál szerint ezek a legjobb keksz- vagy süteménykiszúrók:

  1. Üvegpohár
    Akinek tele van a konyhaszekrénye különböző méretű poharakkal, csak válasszon egy tetszőleges méretűt, fordítsa meg, lisztezze be a szélét és máris kész a kiszúró! Fontos, hogy a lisztezés ne maradjon ki, mert különben a tészta könnyen beleragadhat a pohárba. Egyszerűbb lesz a dolgunk, ha vékony üvegpohárral dolgozunk, mert az könnyebben vágja el a tésztát.
  2. Üres konzervdoboz, kupak
    Üres gyümölcskonzerv-doboz, esetleg egy nagyobb szájú üveg kupakja? Ha a méret és a forma megfelel, máris formázhatjuk a kekszeket! A dobozzal lesz előtte egy kis dolgunk: távolítsuk el mindkét végét (így nem kell aggódnunk, hogy a tészta beleragad), majd mosogatószeres szivaccsal mossuk ki az üres hengert. Öblítsük el, töröljük szárazra és a kekszkiszúró készen is áll a használatra. Ugyan ezzel a módszerrel könnyebben deformálódik a tészta, de ez nem probléma, hiszen egyszerűen visszahajlítgathatjuk, mikor a tepsibe tesszük.
    Számos konyhai praktikát bevethetünk egy-egy izgalmas süteményforma érdekében. Forrás: Mindmegette.hu
  3. Pogácsaszaggató
    Jó, nem olyan modern, mint a műanyag vagy szilikon kekszkiszúrók és minta sem lesz a tetején, de ha megvan a nagyitól örökölt pogácsaszaggató, akkor nincs nehéz dolgunk.
  4. Kés
    Ha nem találunk semmit a fenti dolgok közül, vegyünk elő egy kést, és vágjuk fel tetszőleges alakúra a tésztát. Ez egy jó lehetőség, hogy kiéljük a kreativitásunkat: vághatunk mindenféle formát, alakzatot. És ami a legszuperebb: nem lesz maradék tészta.
  5. Pizzavágó
    A kinyújtott tésztából tetszőleges formájú kekszeket vághatunk: például négyzeteket, rombuszokat, háromszögeket. Pizzavágóval azért jó dolgozni, mert biztonságban tudhatjuk az ujjainkat (a késsel előfordul, hogy a nagy munkában baleset ér).
    A tésztából tetszőleges formájú kekszeket vághatunk. Forrás: Mindmegette.hu