A klímaváltozás és a szőlő - a borászat jövőjéről beszéltek Egerben

eger szőlő
Szőlőtőkék Eger környékén
Vágólapra másolva!
Egerben folytatódott a közös munka a szőlészet-borászat oktatásfejlesztési területére fókuszáló ERASMUS + projektben, melyben az EKKE konzorciumi vezetőkén vállalt szerepet. A háromnapos, Egerben és Tokajban zajló szakmai programon valamennyi partner részt vett, számolt be róla az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem.
Vágólapra másolva!

A francia, spanyol, portugál és olasz partnerek bevonásával, az Eszterházy által vezetett program fő célja a szakterület e-learning keretrendszerének kidolgozása a hozzá tartozó – szabadon hozzáférhető – elektronikus tananyagokkal együtt.

Tokaji borvidék (illusztráció) Forrás: shutterstock.com / Szilard Csaki

A csoport szakmai úton is részt vett az első találkozás alkalmával: a Tokaji Borvidéken ültetvénylátogatás során vizsgálták a termőhely fontosságát, a terroir kifejeződését a borokban és a termőhelyi adottságok megőrzésében jelentkező kihívásokat. Részletek az egyetem weboldalán olvashatók.