Saját világrekordját döntötte meg a hot dog evő verseny győztese

2021 Nathan's Famous International Hot Dog Eating Contest George Shea,Hot dog contest New York,Joey Chestnut,Michelle Lesc Horizontal
NEW YORK, USA - JULY 04: Contestants compete in the 2021 Nathan's Famous International Hot Dog Eating Contest at Maimonides Park of Coney Island in the Brooklyn borough of New York City, United States on July 4, 2021. Tayfun Coskun / Anadolu Agency (Photo by Tayfun Coskun / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
A tavalyinál eggyel több, összesen 76 hot dogot falt fel Joey Chestnut vasárnap a New York-i Coney Island vidámparkban, és ezzel megdöntötte saját tavalyi világrekordját.
Vágólapra másolva!

A 37 éves kaliforniai férfi 10 perc alatt több mint 22 ezer kalóriát gyömöszölt magába a hot dog evő versenyen,

amelyet minden évben megrendeznek a július 4-i amerikai nemzeti ünnep alkalmából.

Chestnut, becenevén Állkapocs, 14. alkalommal nyerte meg az evőversenyt.

Már az első percben 12 hot dog kiflibe helyezett főtt virslit falt fel, a végére pedig messze megelőzte 16 versenytársát. A második helyezett Geoffrey Esper mindössze 50 hot dogot tudott magába erőltetni, a harmadik helyezett Nick Wehry pedig csak 44-et.

A nők körében Michelle Lesco, a 37 éves tanárnő győzött, aki 30 hot dogot bírt felfalni, egy 31-iknek csak a háromnegyedét. Az idei győztes ezzel messze elmaradt a női rekordtól, amelyet Miki Sudo tavaly állított fel 48,5 hot doggal. A világbajnoknak az volt a hetedik győzelme, a 35 éves gyorsevőnő azonban idén nem vett részt a versenyen előrehaladott terhessége miatt. Lesco 2019-ben a második lett 26,5 hot doggal.

Az idei evőversenyt már közönség előtt tartották, a résztvevőket lelkes szurkolók ezrei biztatták. A pandémia miatt tavaly nézők nélkül tartott versenyen a résztvevők számát is öt-öt főben korlátozták, és a versenyzőket plexifallal választották el egymástól.

A győzteseket 10 ezer dollár pénzjutalommal és egy sárga mustárövvel jutalmazták.

A versenyevést, amely egy 1972-es marketingakcióra nyúlik vissza, az 1916-ban alapított Nathan's Fames gyorsétterem rendezi.